Σελίδες , Άρθρα

Κορνήλιος Καστοριάδης

Κορνήλιος Καστοριάδης
Ο άνθρωπος είναι υπεύθηνος για την ιστορία του

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

Να έχουμε και λίγο Τσι...πα

Βλέπω συνέχεια στην τηλεόραση τα τρέιλερ για την ορκωμοσία του Ομπάμια .Χιλιάδες ανθρώπων θα παρακολουθήσουν τη μεγάλη τελετή γεμάτοι αισιοδοξία , ατενίζοντας το μέλλον με θάρρος και πίστη στον μεγάλο ηγέτη . Βέβαια ηγέτης δεν είναι ακόμα , αλλά τα ΜΜΕ φρόντισαν να τον κάνουν πριν ακόμα αναλάβει . Φυσικά ο άνθρωπος το πρώτο δείγμα το έχει κιόλας δείξει σε όσους μπορούν να καταλάβουν , είναι ρεαλιστές και δεν δίνουν μεγάλη σημασία στις φαμφάρες της τηλεόρασης . Όταν οι περισσότεροι από τους χρηματοδότες του είναι οι ίδιοι με αυτούς του Μπους και κατόπιν του Μακέην είναι βέβαιο πως αυτούς θα προσπαθήσει να “εξυπηρετήσει” και όχι …όποιον-όποιον .
Το επόμενο δείγμα του προέδρου είναι αυτή καθ’ αυτή η ορκωμοσία , την συγκεκριμένη στιγμή . Εδώ ταιριάζει απόλυτα μία φράση που μου έλεγε η συγχωρεμένη η νόνα μου (γιαγιά μου) : “Εδώ ο κόσμος καίγεται και το μουνί ψωλαρμενίζει”. Δαπανήθηκαν πολύ μεγάλα ποσά για αυτή την τελετή , επιστρατεύτηκαν όλοι οι “επαναστάτες” καλλιτέχνες για να μας πείσουν για τον μαύρο σταυροφόρο , πολέμιο της παγκόσμιας τάξης και κομιστή της αλλαγής . “We can change”. Κακόμοιρε Ομπάμια έρχεσαι τρίτος με αυτό το σύνθημα μετά από τον Παππανδρέου to ‘81και τον Stallone στο Rocky 4!!
Εντάξει , θέλεις να κάνεις τη φιέστα σου , κάνε τη . Αλλά λίγο πιο σεμνά δεν θα έβλαπτε κανέναν και κυρίως τους Παλαιστίνιους που αυτή τη στιγμή έχουν φάει τόσες βόμβες στο κεφάλι που μπορούν να ξεχωρίσουν μέχρι και την ημερομηνία κατασκευής ανάλογα με το σφύριγμα που κάνει η κάθε μία χωριστά . Έλεος !! Φτάνει πια ρε σεις ελβετόψυχοι που λέει και ο Τζιμάκος . Δεν τα βάζω φυσικά με τον Ομπάμια . Όχι . Τα βάζω με αυτούς τους γκλαμουράτους διανοούμενους αριστερίζοντες (ΧΑ!ΧΑ!ΧΑ!) καλλιτέχνες του κόλου , που μόλις μυριστούν χρήμα και τζάμπα προβολή τρέχουν να τραγουδήσουν και να διαλαλήσουν την επαναστατική τους διάθεση για ανατροπή της παγκόσμιας τάξης , περισσότερη δημοκρατία και όλες αυτές τις παππαριές που κάνουν τους υπόλοιπους επαναστάτες οπαδούς να αγοράσουν ένα cd παραπάνω . Αν θέλατε πραγματικά κάτι καινούργιο δεν θα τρέχατε σαν πεινασμένα σκυλιά να παραστείτε σε αυτό το αίσχος επίδειξης δύναμης και κιτσογκλαμουριάς . Το ξέρω ότι αυτούς που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα τους έχετε χεσμένους κανονικότατα αλλά και λίγο τσίπα δεν θα πείραζε . Αν πραγματικά θέλατε να αλλάξετε κάτι , δεν θα πατάγατε το πόδι σας εκεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για αυτά που συμβαίνουν εκεί κάτω . Αλλά ευτυχώς για σας είναι πολύ μακριά . Όπως πολύ μακριά είναι και η 11/9 που μάλλον την ξεχάσατε . Αν συμβεί πάλι , θα πάτε να βάλετε τα κλάματα και να “καταδικάστε τη βία από όπου και αν προέρχεται” όπως κάνουν και κάτι άλλοι δική μας εδώ κάτω στο προτεκτοράτο σας . Δεν πειράζει όμως . Οι φανατικοί μουσικόφιλοι και “καλλιτεχνόφιλοι” απανταχού στη γη θα κάνουν πάλι το καθήκον τους : θα αγοράσουν τις ταινίες σας και τα cd σας .
Αν πάλι το θυμηθείτε γράψτε και κανένα τραγουδάκι για τα παιδιά της Παλαιστίνης (που είναι εν δυνάμει τρομοκράτες όπως γράφουν κάτι μαλάκες στα εδώ blogs) , αφού έτσι κι αλλιώς θα κονομήσετε πάλι και θα είστε και μέσα στην επανάσταση . Το βράδυ πάντως μετά τη φιέστα να μη φάτε πολύ γιατί θα χαλάσετε τη σιλουέτα σας . Καλύτερα να πατήστε καμιά μυτιά παραπάνω που κάνει καλό και σας κρατάει πάντα στη … τσίτα αφού δεν έχετε …τσίπα!!
Άντε και καλή επανάσταση !!